Over ons

hetty-velthuis

Hetty Velthuis

Hetty Velthuis

De oprichter van De Tolker is Hetty Velthuis. Een nuchtere Twentse die met beide benen op de grond staat. Een flinke hoeveelheid levenservaring, werkervaring en naast de nodige vakkennis en scholing heeft ervoor gezorgd dat zij een groot deel van de begeleiding/coaching zelf kan leveren en of kan ondersteunen.

Hetty voelt zich erg betrokken en neemt soms het initiatief of de verantwoording ook als het niet altijd verwacht of gevraagd wordt. Het lange termijn denken is wat bij haar past en daar gaat ze voor.
Persoonlijk zal zij zorg dragen dat door iedere medewerker de eigen visie en werkwijze toegepast en uitgedragen wordt. Zij blijft zelf dicht bij de werkvloer betrokken en doet dit door mede zelf cliënten te begeleiden en coachen.

Ervaring

De eigenschappen van Hetty zijn:

gans-list
Humor
gans-list
Doorzetter
gans-list
Sterk rechtvaardigheidsgevoel
gans-list
Eerlijk, recht door zee
gans-list
Snel, soms ook te snel
gans-list
Creatief
gans-list
Communicatief sterk, ook soms te
gans-list
Sociaal vaardig
gans-list
Denkt aan het zakelijke aspect
gans-list
Teamspeler

Hetty Velthuis is al vanaf haar 16e werkzaam in de zorg, aanvankelijk als vrijwilliger en stage en daarna als werknemer. Ze heeft een opleiding Sociaal Pedagogisch Werker niveau 4 gevolgd en daarna Psychodiagnostisch Werker op HBO niveau afgerond.

Ze is in bezit van de NLP Practitioner en heeft Signs of Safety gevolgd (oplossingsgerichte aanpak in jeugdzorg en kinderbescherming). Ze is werkzaam geweest als begeleider, jobcoach en daarna als leidinggevende van twee woonvoorzieningen. Ze is auditor Beschermd Wonen Twente.

Dingen in beweging zetten, het samenwerken met andere vakdisciplines en daardoor breder kunnen kijken, per situatie zorg leveren, dat is mijn uitdaging en passie.

Speciale zorg of coaching vragen zijn bijvoorbeeld rond overlijden, psychische problematiek, ontlasten mantelzorg, WMO aanvragen, ergotherapie, aanvragen hulpmiddelen, thuiszorg, hulp bij financiën.

Is er een uitzonderlijke vraag? Eerlijk is eerlijk, we hebben niet alle kennis en vaardigheden in huis! We zullen per hulpvraag samen onderzoeken wat nodig is om deze tot een goed resultaat te leiden. Het kan zijn dat de zorg door anderen geleverd moet worden. Dan verwijzen we u door. Uiteraard houdt ook hierin de zorgvrager de regie.